Закрилата по Кодекса на труда срещу уволнение на бременни жени не важи по времето на изпитателния срок. Трудовия договор може да бъде прекратен по време на срока на изпитване от страната на работодателя, ако е уреден и в негова полза, което най-вероятно е така. Болничен се издава по преценка на наблюдаващия лекар.
Те са длъжни, но не ги предават на време в счетоводството. Корекция на ведомости, на Д1 и болничните в НОИ по най-бързия начин. Досега обаче не съм имала големи закъснения, затова не мога да кажа със сигурност.
Имате право на платен отпуск 20 работни дни по КТ за годината, но щом започвате от средата на година ще са 10 дни.

Направете си график и го предайте за утвърждаване на ръководството и вижте как ще реагират.

Още преди да сте започнала ли ще ги съдите?
Аз кое УП да изготвя сега?
3
Трябва да подпиша договор за 5 год., и да плащам 15% от печалбата франчайз такса ежемесечно. Ще ви бъда благодарна, ако ме посъветвате кой е най-удачният вариант.
От това следва и ежемесечно водене на счетоводство и приключване, за да отчетете пред партньора си счетоводния резултат. Като self-employed не можете да приспадате реалните разходи за дейността в данъчната си декларация, а ще имате нормативно признати разходи в размер на 25% от дохода. През фирма ще е по-добрия вариант според мен.
Как ще стане годишното приключване - на оод и еоод поотделно или?

Фирмата е една и няма поотделно годишно приключване.
Два пъти съм подавала лично и двата пъти са ми отказвали.
И нотариалните такси се включват в стойността.

СС 16
Първоначална оценка на дълготрайни материални активи

4. Първоначално всеки дълготраен материален актив се оценява по цена на придобиване, която включва покупната цена (включително митата и невъзстановимите данъци) и всички преки разходи.
а кой е Jonh и от къде е тази публикация?
Ако ще имате управител с управленски договор, то той Ви се осигурява минимум на МОД, но третият съдружник ако не извършва трудова дейност през дружеството няма да се осигурява през него.
А за управителя има ли вписан договор за управление в ТР? Какво му е възнаграждението?
Договорът е достатъчен. Това е първичният документ, който регистрира стопанската операция - покупка на МПС. Какво Ви притеснява?
Здравейте,
Нов управител или прокурист ще е необходим от момента на излизане в отпуск за гледане на дете до 2 год. (след свършване на отпуска за бременност и раждане). От този момент насетне от НАП ще изискват да има назначен и вписан прокурист или нов управител. В противен случай няма да изплащат обезщетението за отглеждане на дете.
Аз още в началото казах, че съм наясно, че ... и тн. тн. да не се копирам и повтарям. Просто питах как постъпвате в такива случаи, защото ми беше интересно.
В този случай предприятието активно ли е или не е активно?

Ако въпросът Ви е свързан с ОКД-5, защото преди това навързахте нещата с тази декларация, то се гледа дали лицето е започнало да извършва трудова дейност, а не активност или неактивност на предприятие (такова определение там няма). За ОКД5 се гледа лицето, а не предприятието, защото ще осигуряваме лицето, а не предприятието. Има вариант например предприятието да е започнало дейност, но точно този конкретен СОЛ да не е започнал, а например друг СОЛ от предприятието да движи нещата. Тоест ОКД5 се подава за лице, а не за предприятие.

Ако въпросът Ви е свързан със ЗКПО, то в него няма такова определение за “икономически неактивно предприятие”, но в същия член за ГДД - чл. 92 в ал. 4 се говори за неизвършване на дейност и неотчитане на приходи или разходи. Там се казва, че само тези предприятия не подават ГОД.

Годишен отчет за дейността не подават данъчно задължените лица, които едновременно са изпълнили следните условия:
1. не са извършвали дейност през годината;
2. не са отчели приходи или разходи за годината съгласно счетоводното законодателство.


Тоест номерът със: 
Или с други думи казано, ние в НСИ подаваме декл. че дружеството няма дейност, но в НАП си подаваме редовна ГДД, защото имаме суми някакви.
не върви.
 
Защото, ако се подава редовна ГДД образец 1010, то значи дейност и подаване на пълен ГОД, а не декларацията за неактивност. Декларацията за неактивност върви с образец 1010а. Не може декларация за неактивност и редовна ГДД 1010.

Това което твърдите даже и реално в он-лайн системата на НАП няма как да Ви се случи, защото трябва да Ви дойде входящия номер от НСИ за подаден пълен ГОД, че да си подадете след това редовна ГДД образец 1010.
Няма ОКД-5 в моя пример, защото имаме само регистрация на фирмата и нищо друго през годината. Това не значи, че СОЛ е започнал дейност, за да следва да се подава ОКД-5.
Радвам се за литературните ви познания, но в в ТР на АВ няма да се наложи да подадете точно тази декларация  :wink1: А срока ви е 30.06.2012 г.

Разсъжденията ми бяха за ГДД и НСИ, а не за ТР на АВ, но благодаря.
Годишният финансов отчет е отделен въпрос и там нямам Хамлетови разсъждения.  :thumbup:

обаче:
Така че и да му подадете декларация за работеща фирма, и да му подадете за неработещата, статистическия ви отчет ще изглежда по абсолютно един и същи начин.


Има разлика за работеща и не работеща фирма за НСИ и нейните отчети. Ето я декларацията за неактивност: http://www.nsi.bg/files/GOD2011/P12/Prilojenie%2012_2011.pdf

Това го копирам от сайта на НСИ: Ако Вие сте били икономически неактивно лице през отчетната 2011 г., не се изисква да представите празен Годишен отчет за дейността. http://www.nsi.bg/pagebg.php?P=68&SP=580&SSPP=592

искате да кажете 352.82 лв....аз ще се въздържа от коментар, защото темата, която сте пуснали ще предизвика горещ спор и ще отидем на вариант: що е дейност на една фирма и има ли тя почва в българското законодателство

Искам да кажа точно колкото съм и написала, а именно 35.28 лева. Това е 10% умножено по 352.82 или сумата на спестения данък е 35.28 лева. :) Да разбирам, че Вашето мнение е обратното? А ако сумата примерно беше 10 лева банкови разходи за година, и съответно 1 лев спестен корпоративен данък, то бихте ли правили пълна ГДД и цялата гимнастика със статистическия ГОД, като за работеща фирма?